HOLBÆK TRÆSKIBSLAUG

Velkommen til Maritim og musikalsk weekend i Holbæk

Fredag den 9. og lørdag den 10. juni

Det vil glæde Holbæks maritime miljø og SKVULP festivalen, at se dig til en weekend med maritime rundvisninger, Burhan G, Børneaktiviteter, sejlads, Street Food, Outlandish eller nogen af de de 100-vis af andre aktiviteter, der har fundet vej til SKVULP-programmet. Men ikke mindst vil det glæde os at byde dig, dit historiske skib og besætning velkommen til en hyggelig weekend i selskab med Holbæks maritime miljø, der også byder på fællesspisning lørdag aften.

SKVULP programmet er spækket med oplevelser, men vi vil gerne byde på et særligt program for alle træskibsbesætninger - både fra de klassiske lystbåde og historiske erhvervsskibe - som vi håber I vil finde spændende.

Alle er velkommen. Der er ingen tilmelding, men vi hører gerne fra jer, hvis I sætter kursen mod Holbæk i weekenden den 9.-10. juni. Så vil vi sørge for at der er plads i Gammel Havn. Skriv til HTL - Holbæk Træskibslaug på: event@htlaug.dk eller sms til Lene på 2258 6818.

TS-skibe har 3 fridøgn. Øvrige skibe: særlig pris i festivaldagene: 100 kroner pr. døgn.

Se program for SKVULP på festivalens hjemmeside 

Bortset fra mad og drikke, er alle aktiviteter og koncerter ved SKVULP gratis.

SKVULP program særligt for besætninger

(Ret til ændringer forbeholdes)

Rundvisning på Nationalmuseets værft, Fredag den 9.6 klokken 17.

Se Sluppen Ruth på værftet, hvor den er ved at få den store tur. Vi går også om bord på Anna Møller og hører om Nationalmuseets center for Søfart og Maritime Håndværk’s aktiviteter i Holbæk, og hvordan Nationalmuseets skibe bruges og sejles. 

Åben skib for dem, der vil, Fredag klokken 15 - 17, (man kan nøjes med en time)

Mød HAWILAs aktive besætning, lørdag den 10.6. klokken 10 - 11.

Besætningen fortæller om restaurering af skibet, der skal ende med at sejle Fairtrade på verdenshavene. Se hvor langt de er kommet og hør om deres planer med skibet. 

Åben skib for dem, der vil, Lørdag klokken 10-11 og 15-16.

Sejlads på fjorden, Lørdag klokken 12 - 15 laver vi fællessejlads på fjorden.

Tag frokosten med.

Gå på oplevelse i Kystlivscenteret, Lørdag den 10.6. klokken 16 - 17 sammen med Ture Møller.

Ture er primus motor for en helt ny måde at formidle maritime kulturarv på. Hør om hvordan Holbæk Kommune har sat maritim kulturarv på skoleskemaet og hvorfor DTU er ved at starte et laboratorium i et Kystlivscenter i Holbæk.

Fællesspisning: lørdag den 10.6 klokken 18:30

Der der fyret op i grillen og sat borde og stole op i beddingshallen. Medbring selv mad og service og lad os hygge os sammen til solen går ned.

Baggrund

I 2013 holdt Træskibs Sammenslutningen det årlige pinsestævne i Holbæk. Efter en succesfuld weekend, med mellem 25.000 - 30.000 gæster, der nød de over 100 smukke deltagende TS skibe, mødte byens borgmester op på daværende TS formand Lauge Damstrup's skib Havgassen (Nu Haabet). Borgmesteren havde set, hvad de smukke skibe kunne gøre for byens havn, og han ville lige høre Lauge, om ikke TS kunne holde deres pinsestævne i Holbæk hvert år!

Det kunne Lauge naturligvis ikke gå med til, men ideen om en årlig havnefest var skabt i Holbæks borgmesters hoved, og det er blevet til den årlige SKVULP festival, der bærer mottoet: Kærlighed til fællesskabet. Læs mere og se program: https://www.skvulpfestival.dk/

Holbæk Træskibslaug, Midtermolen 3, 4300 Holbæk

CVR-nr. 36260173

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk