HOLBÆK TRÆSKIBSLAUG

Holbæk Træskibslaug inviterer til

Træf Fjordens Træbåde 2023

Holbæk Gl. Havn d. 18.-20. august

Tilmeldingsfristen er forlænget til tirsdag d. 15. august

 

Årets tema: Ung og gammel i fjordens træbåde

Ildsjæle holder liv i vores gamle træskibe og i den danske træskibskultur. Men ilden skal holdes ved lige! Vi skal derfor have fokus på at tiltrække nye unge mennesker med lyst til at sejle og vedligeholde de gamle skibe og holde liv i de gamle håndværk.

I år har vi lavet et samarbejde med unge fra Holbæk Maritim 10. klasse og Ung Havn, så ung og gammel kan mødes om vores fælles interesse.

Vi opfordrer alle til at byde de unge ombord på årets træf og fortælle om arbejdet og livet med gamle træskibe. De inviterer os på besøg i Kystliv Holbæk og Nationalmuseet Værft og Skibe, hvor de fortæller om deres projekter.

De unge er også med som frivillige, hvor de hjælper til under hele træffet. Så tag godt imod de kommende træskibssejlere, og inviter dem ombord til en forfriskning og en skippersnak. 

Stumpemarked

Lørdag vil vi arrangere et maritimt stumpemarked. Så kig godt efter i gemmerne og find ting og sager, I gerne vil sælge/bytte på markedet.

Værksteder

Vi åbner et skibstømrerværksted på kajen sammen med et en lille demonstration af glødehoved motorer. Finn fra Træskibslauget vil lørdag eftermiddag fortælle om havnens historie.

Fjordens Dag søndag 20/8 

I samme weekend som vores træf, afholder foreninger i Holbæk,” Fjordens Dag”, hvor de rundt omkring ved fjorden og i byen præsenterer deres aktiviteter for publikum. Holbæk Træskibslaug holder i den anledning også åbent skib om søndagen. Vi håber, at de af jer, som stadig er i havnen søndag, vil tage godt imod publikum og meget gerne flage over top. 

Praktiske oplysninger


- Flemming (Cruiser) er “havnemester” og anviser plads i havnen.

- Overnatningsmuligheder på Hotel Sidesporet og Skudelaugets græsplæne 

- Piratbaren på Midtermolen sælger øl, vin og vand til fornuftige priser.

- Pølsevogn og kaffevogn på Midtermolen.

- Øl og vin kan købes under festmiddagen.

- Kontakt event@htlaug.dk, hvis der er yderligere spørgmål.

Holbæk Træskibslaug, Midtermolen 3, 4300 Holbæk

CVR-nr. 36260173

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk